PARC BALNEAR LA SĂRATA MONTEORU

0
678

Stațiunea Sărata-Monteoru va întineri. Este vorba despre un ambițios proiect al Consiliului Județean Buzău ce prevede înființarea unui parc balnear care va cuprinde centre Spa, noi bazine pentru cure și tratament, terenuri de sport, parcuri de aventură, dar și un amfiteatru. Parcul balnear de la Sărata Monteoru va fi construit în jurul Minei de Petrol, pe o suprafață de peste 10 hectare.

 

Parc Balnear, la Sărata Monteoru. Asta își propune Consiliul Județean Buzău care a aprobat un proiect  ce vizează proiectarea viitorului parc. Amenajarea unui parc balnear la Sărata Monteoru este un proiect mai vechi al administrației județene și urmează a fi pus în aplicare cu sprijinul financiar al Ministerului Turismului.

Conducerea Consiliului Județean Buzău acuză Primăria Buzău de lipsă de implicare în relansarea stațiunii Sărata Monteoru. La un an după alegerea lui Constantin Toma în funcția de primar al orașului, municipiul Buzău s-a retras din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru.

Parcul balnear urmează a fi construit pe o suprafață de 10,52 hectare, la o distanță de aproximativ 250 de metri de Mina de Petrol, un obiectiv declarat monument istoric, unic prin faptul că este singura mină din lume aflată încă în exploatare, din care țițeiul se extrage prin puțuri și galerii adânci de peste 300 de metri. Parcul va dispune de spații destinate tratamentelor balneo-medicale, centre SPA, precum și de spații de cazare și unități de alimentație publică destinate turiștilor care vor petrece aici un sejur mai îndelungat, ca și celor care se vor afla doar în trecere. Centrele de tratament și spațiile de cazare urmează a se construi în mijlocul terenului aflat la dispoziție, tot aici urmând a fi amplasată și zona de distracție, împreună cu spații amenajate pentru activități sportive de interior. Nu vor lipsi nici vestiarele, dușurile și nici zona de liniște și relaxare, unde vor funcționa, printre altele, centrele SPA. Proiectul prevede inclusiv amenajarea unor terenuri de sport și parcuri de aventură, dar și un amfiteatru, în partea sudică, unde se vor desfășura activități culturale.

Leonard Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 9 = 12