ÎNTOARCEREA LA ȘCOALĂ. UN CHIN SAU BUCURIE PENTRU COPII? CUM SĂ ÎI AJUTĂM SĂ LE FIE MAI USOARĂ TRECEREA DE LA PROGRAMUL DE VACANȚĂ LA CEL DE ȘCOALĂ?

0
772

 

Dimineața de luni, 9 septembrie poate fi una dintre cele mai grele zile din an, mai ales dacă vacanța de vară a fost una de neuitat. Însă fie că vor, fie că nu, copiii tot trebuie să se întoarcă la școală. Iată câteva trucuri care să facă tranziția către noul an școlar cât mai ușoară pentru elevi:

 

Faceți un program de adaptare

Chiar dacă pare greu, cel mai bine este să vă treziți copii mai devreme chiar cu câteva zile înainte să înceapă școala. Începeți să vă treziți devreme treptat și scurtează-le timpul pentru somn, dimineața, cu câte o jumătate de oră în fiecare zi. Astfel, ei se vor obișnui mai ușor cu ora la care trebuie să se trezească după ce încep școala.

Temele de vacanță vă pot ajuta

În vacanță, este important ca cei mici să nu își iasă din ritm. Astfel, dacă mintea le-a fost antrenată mare parte din vacanță, ei vor reveni mai ușor la ore. Mai mult decât atât, puteți să stabiliți împreună un sport pe care să-l practice odată cu începerea noului an școlar. Puteți încerca cursuri la o școală de dans sau ore de fotbal.

O ultimă excursie înainte de începerea școlii îți poate ușura situația!

Dacă vedeți că cel mic este trist în ultimul weekend din vacanță, este cazul să îi oferiți puțină distracție. Îi puteți îmbunătăți starea de spirit cu o excursie scurtă în familie. O plimbare prin parc, cu bicicleta, ar putea fi o altă idee bună pentru ultima zi de vacanță.

Asociați întoarcerea la școală cu lucruri plăcute

Nimic nu se compară cu bucuria unui lucru nou, așa că îi puteți pregăti pe cei mic pentru prima zi de școală, cu teniși noi, ghiozdan nou sau o cămașă nouă.  Oferiți-le motive să se bucure că începe școala. Când observați că devin apatici, amintiți-le că vor merge la școală, cu acei teniși care le vin bestial.

 

Alina Răducan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 30