CALEA AVIAȚIEI DIN BUZĂU, MODERNIZATĂ CU BANI EUROPENI

0
703

Buzăul va avea o nouă arteră modernă. Este vorba despre intrarea în oraș dinspre Mărăcineni, între podul peste râul Buzău și rondul din zona mall-urilor. Conducerea Primăriei Buzău spune că artera va fi reabilitată cu bani europeni. Șoseaua va fi o replică a Căii Eroilor, care a fost reabilitată anul trecut, însă va avea o nouă tematică: istoria aviației, parașutismului și rachetomodelismului în municipiul Buzău.

Autorităţile buzoiene sunt decise să extindă modelul Căii Eroilor la nivelul altor artere şi să modernizeze principalele porţi de intrare în oraş. Vizată de schimbare este și intrarea în oraşul Buzău dinspre Mărăcineni, care va fi reabilitată în acelaşi stil urbanistic implementat anul trecut.

Intrarea în oraş va avea o tematică specială: istoria aviației, parașutismului și rachetomodelismului în municipiul Buzău.  Începuturile aviației militare în România, ramură revoluționară acum 100 de ani, au o legătură strânsă și cu județul Buzău.

Porţiunea dintre podul Mărăcineni şi rondul din zona mall-urilor ar urma să treacă printr-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, la final devenind o replică a tronsonului Calea Eroilor din bariera Ploieşti. Modernizarea Căii Eroilor s-a realizat anul trecut, iar autorităţile au anunţat la acea vreme că strada va deveni un etalon pentru municipiul Buzău.

Leonard Bunilă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =