FETELE DIN AVIAȚIE, ȘEFE DE PROMOȚIE

0
1036

Haina militară nu mai este apanajul exclusiv al bărbaților. Tot mai multe femei demonstrează că în armată nu mai contează atât de mult „bărbăția”, ci pregătirea profesională. Au dovedit-o și 4 fete care, în acest an, au devenit șefe de promoție 2019 a Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene de la Boboc.  Una dintre ele, Ana-Maria Bunea este din Rm Sărat și este șefa promoției „Nicolae Bălcescu-200”.

O altă absolventă a Școlii, Florina Vasile, va asigura încărcarea cu rachete și muniție a aeronavelor care vor pleca la luptă. Ea este conștientă că și-a ales o meserie periculoasă, însă spune că nu îi este teamă.

Dansatoare profesionistă  în cadrul Ansamblului folcloric „Plaiurile Mioriței”,  Nicoleta Borcău va lucra, din această toamnă, ca maistru militar în cadrul unei unițăți militare din Buzău. Cât îi va  permite timpul, se va dedica și primei pasiuni, dansul popular.

Şefii de promoţie ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene de la Boboc au fost premiați de conducerea Consiliului Județean Buzău. Tinerii militari au  primit diplome de excelență şi premii speciale.

Anul acesta, 144 de absolvenţi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc au fost repartizaţi la unităţile Forţelor Terestre şi ale Forţelor Aeriene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

66 + = 68