BUZĂU: TARIFUL LA APĂ ȘI CANALIZARE NU VA FI MICȘORAT

0
660

Veste proastă pentru buzoienii care așteptau încă din vara anului trecut, micșorarea tarifelor la apă. Simona Săvulescu, noul manager al Companiei de Apă Buzău, a anunțat, în cadrul ședinței Consiliului Local, că este puțin probabil ca prețul apei potabile în municipiul Buzău să fie diminuat. Din contră, ar putea apărea mici scumpiri în lunile ce urmează. Simona Săvulescu susține că proiectele de extindere a rețelei de apă cu fonduri europene și cheltuelile mari pentru producerea apei potabile nu permit reducerea tarifului la apă și canalizare.

Simona Săvulescu consideră că vinovată este tot fosta conducere a Companiei de apă, deoarece ar fi luat câteva măsuri tehnice care au determinat majorarea în timp a prețului apei și a canalizării.

Înainte de instalarea în funcție a Simonei Săvulescu, o apropiată și fostă angajată a sa, primarul Constantin Toma a declanșat un război total împotriva fostei conduceri a Companiei de Apă și a directorului de atunci, Ionel Tescaru. Constantin Toma critica dur salariul exagerat încasat de Ionel Tescaru și prețurile mari practicate de operatorul regional de apă, precizând că un management nou ar schimba radical ambele politici. Adică, un nou director va impune salarii decente și va reduce tarifele la serviciile de apă şi canalizare. Până în prezent, nici prețul apei, dar nici salariul managerului Companiei de apă nu au fost diminuate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 + = 71