BUZĂUL, CAPITALA RACHETOMODELISMULUI EUROPEAN

0
697

Buzăul, oraș cu mare tradiție în rachetomodelism, va găzdui, începând din acest weekend, un eveniment sportiv de amploare.  Este vorba despre Campionatul European de Rachetomodele, care  va avea loc între 24 și 30 august. Locul desfășurării competiției europene este câmpul situat între localitățile Spătaru și Gomoești.

La întrecerea de la Buzău vor participa 210 de sportivi din 18 țări europene, dar și Statele Unite ale Americii, ca țară invitată în afara concursului. Competiția se va desfășura pe două categorii de vârstă, seniori și juniori, în cadrul a 16 categorii competiționale.

România va avea la această competiție de 15 sportivi, șase dintre aceștia fiind reprezentanți ai cluburilor buzoiene. Echipa României va fi pregătită de cunoscutul rachetomodelist buzoian Lucian Șercăianu, unul dinre cei  mai titrați sportivi din lume.

Festivitatea de deschidere a competiției internaționale va avea loc sâmbătă, 24 august 2019, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău.

În zilele libere, sportivii și antrenorii din cele 19 țări participante vor vizita mai multe obiective turistice din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + = 9