ISTORIA PRESEI RÂMNICENE, LA MUZEUL MUNICIPAL RM SĂRAT

0
900

Istoria presei râmnicene poate fi descoperită la Muzeul Municipal Rm Sărat, în cadrul unei expoziții, al cărei vernisaj a avut loc astăzi. Intitulată “ Incursiune în presa râmniceană”, expoziția aduce în atenția publicului exponate din domeniul jurnalistic, ce datează din 1886 și până în zilele noastre. De-a lungul celor aproape 150 de ani, de la aparția primelor publicații și până în prezent, se poate vorbi de peste 250 de titluri, reprezentând ziare, reviste, publicații locale-independente, de informare, culturale și publicații școlare.

Printre publicațiile apărute de-a lungul timpului la Rm Sărat, pot fi amintite “Cuvântul liber”,  “Gazeta Săteanului”, “Râmnicul Nou” “Educatorul Râmnicean” sau “Informatorul”.

Imediat după 1989, vocația jurnalistică a râmnicenilor a scos în prim-plan nume cunoscute precum Florin Ciurumelea, Constantin Marafet, Mircea V. Homescu, Florea Costache, Traian Gh. Cristea și Grigore Leaua.

Publicațiile informative „Reporter”, „Plus românesc”, „Pagini râmnicene” și „Vestitorul de Râmnic” au fost urmate de „Sensul râmnicean”, dar și de „Scurt pe 2”, publicație săptămânală editată de trustul de presă Tvsat Media Group, cu pagini dedicate orașului Râmnicu Sărat.

Expoziția “Incursiune în presa râmniceană” va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 56