SEZONUL CULESULUI DE MURE

0
855

Vara este plina de culoare, mai ales in farfurii! Cele mai felurite fructe si legume sunt acum in plin sezon. Printre ele, fructele de padure, o adevarata binecuvantare a sezonului cald. Daca aveti drum prin Buzau, numai un click pe internet va desparte de posibilitatea de a gusta cel mai apreciat soi de mure, denumit Navaho, cu fructul cat o capsuna si o combinatie rar întalnita de arome.
Murele Navaho pe care le lauda doamna din imagine sunt cat nucile de mari si pot fi gustate de cei care le viziteaza ferma aflata langa Buzau, pe ruta catre judetul Brasov. Pot participa chiar la cules, ajutati de angajatele fermei, devenite adevarate specialiste în descoperirea celor mai coapte si gustoase fructe.
Aproape jumătate din teren este cultivat cu butași de muri Navaho, un soi care ofera o producție de peste 15 kilograme de fructe pe plantă. Zilnic, sunt culese între 80 si 100 de kilograme de mure, care ajung la clienți inclusiv din Brasov si București.
Afacerea cu fructe de padure a fost promovata mai mult prin retelele de socializare si din vorba-n vorba. Cele mai multe comenzi sosesc prin intermediul paginii de Facebook ”Mure Buzau”, transportul pentru cantitati mari fiind asigurat cu dube frigorifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 62 = 69