FĂRĂ APĂ CALDĂ ÎN TOIUL VERII

0
704

Mii de familii din Buzău, racordate la sistemul centralizat de încălzire, vor rămâne în plină vară fără apă caldă la robinete. Oficialii Ecogen Energy, producătorul de agent termic din municipiul Buzău, au transmis autorităților locale și Regiei Autonome Municipale că de sâmbătă, 17 august, nu vor mai livra agent termic pentru a putea fi furnizată apă caldă buzoienilor.  În aceasta situație reprezentanții RAM se văd nevoiți să urgenteze demersurile în vederea pornirii noului sistem de furnizare a căldurii și apei calde. Este vorba despre punerea în funcțiune a cazanului propriu, instalat la Punctul Termic 4 din cartierul Dorobanți. Dacă Ecogen va opri apa caldă de sâmbătă, va trece, însă, o perioadă până când noul sistem, propriu, al RAM va putea funcționa. Această înseamnă că buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire vor rămâne fără apă caldă la robinete. Într-un comunicat de presă, responsabilii Regiei Autonome Municipale Buzău condideră decizia Ecogen de a sista furnizarea de apă caldă începând cu data de 17 august drept un abuz, în condițiile în care RAM e cu toate plățile și obligațiile contractuale la zi.

                                               COMUNICAT RAM BUZĂU:

” Aducem la cunoștința buzoienilor racordați la sistemul centralizat de incalzire, că prin  notificarea transmisă de ECOGEN ENERGY(CET) către Regia Autonomă Municipală RAM Buzău se anunță sistarea furnizării apei calde menajere, începând cu 17 august 2019.

Facem precizarea că ne aflăm, din nou, în aceeași situație ca în 2 aprilie 2019 când, în mod abuziv, ECOGEN a sistat furnizarea agentului termic, chiar dacă RAM Buzău era cu plățile la zi și toate clauzele contractuale respectate.

           Ne exprimăm totuși speranța ca acest abuz, să nu se repete și de aceasta dată.

Imediat dupa oprirea încălzirii începând cu 2 aprilie 2019, Primăria municipiului și RAM Buzău au luat măsuri pentru găsirea soluțiilor alternative necesare asigurării apei calde și a încălzirii pentru apartamentele și instituțiile rămase racordate la SACET, în cazul în care se va proceda la fel.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de acest context și vă asigurăm că se depun eforturi pentru asigurarea acestui serviciu către buzoieni.”

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =