INTERZIS CU TELEFONUL LA VOLAN!

0
564

Guvernul va aproba în şedinţa de astazi un proiect de modificare a legislaţiei rutiere prin care vor fi amendaţi cei care folosesc telefonul sau orice dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video pe orice tip de vehicul, inclusiv pe cele care nu necesită permis auto.

Măsurile îi vizează pe şoferii care folosesc sau pur şi simplu ţin în mână telefonul, în timp ce conduc pe drumurile publice.

Cei care conduc pe drumurile publice autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai şi folosesc dispozitivele mobile vor fi sancţionaţi cu patru puncte de penalizare.

De asemenea, permisul va fi suspendat 30 de zile pentru încălcarea acestei prevederi dacă este comisă şi o altă contravenţie.

Potrivit noului cod, titularul unui permis de conducere  poate susţine, la cerere, testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie până în a 30-a zi, inclusiv, sau până în a 45-a zi, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care poate solicita reducerea, după caz.

Cei care au permisul suspendat vor da testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie atunci când suspendarea a fost aplicată pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice si pentru  nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea
unui vehicul sau alte pagube materiale.

În 60 de zile de la intrarea în vigoare, poliţia rutieră va trebui să informeze participanţii la trafic privind măsurile adoptate prin canalele  mass-media, postarea informaţiilor pe site-ul Poliţiei Române, organizarea unor acţiuni specifice în trafic sau în mod direct, prin poliţiştii rutieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =