TRUCURI PENTRU UN BRONZ PERFECT

0
701

Pe timpul verii putem observa persoane bonzate “ca la carte”. Nu trebuie să avem sentimente de invidie, ci mai bine urmărim respectarea unor trucuri pentru a obține un bronz de lungă durată.

  1. Hidratează-te frecvent: pielea este aproape 80% apa. Iar atunci cand te expui la soare in mod intentionat, pierzi destul de multa apa. Hidrateaza-te cu regularitate, o data la 15 minute pentru rezultate ideale. Pielea hidratată se bronzează mai uşor, iar riscul de arsuri solare este mai mic.

 

  1. Hidratează pielea : aplică o cremă hidratantă, în special în zonele cu piele uscată, alege unturile de corp care au o textură mai grasă. Poţi folosi unt de cacao, de shea sau de cocos. Aplică-le pe pielea umedă imediat ce ieşi de la duş, ca să se absoarbă mai bine.
  2. Exfoliază-te ca să scapi de pete : Celulele moarte de la suprafaţa pielii pot împiedica bronzarea uniformă, de aceea exfolierea este esenţială. Cele mai folosite ingrediente pentru exfoliere sunt zaţul de cafea, zahărul, făina de ovăz sau de porumb.

 

  1. Ai grijă la alimentație: Consumă alimente bogate în betacaroten, zinc, seleniu şi vitaminele C şi E. Morcovii, roşiile, caisele, piersicile, portocalele, pepenele galben şi ardeiul gras roşu cresc producţia de melanină – pigmentul care colorează pielea. Poţi opta şi pentru suplimente cu betacaroten, pe care le găseşti în farmacii.

 

  1. Foloseşte autobronzantul: cremă, gel, loţiune sau spray. Aplicarea este importantă, deoarece de ea depinde durata bronzului şi uniformizarea nuanţei. Începe cu o cantitate mică şi adaugă pe parcurs până acoperi în totalitate zona dorită.Evită să faci duş, cel puţin 3 ore de la aplicare, sau să practici activităţi care determină transpiraţia excesivă.

 

6.Nu uita de produsele cu factor de protecţie:De fiecare dată când mergi la plajă, foloseşte o cremă de protecţie solară. Aceasta se aplică cu 20-30 de minute înainte de a te expune la soare, astfel ca pielea să fie pregătită şi protejată. Între orele 11.00 şi 17.00 cantitatea de radiaţii periculoase pentru piele depăşeşte limitele admise, şi rişti să te alegi cu arsuri solare, cu pete şi cu un bronz neuniform.

  1. Fii atent la alunite si la semnele de pe piele: trebuie sa fii proactiv atunci cand te bronzezi. Bronzarea poate sa creasca riscul diverselor boli de piele, asa ca trebuie sa te asiguri ca alunitele si semnele din nastere sunt in regula. Mergi la control la fiecare 6 luni.

8.. Nu consuma alcool cand mergi sa te bronzezi: alcoolul deshidrateaza organismul si predispune pielea la arsuri. Odata cu acest lucru cresc si sansele aparitiei petelor si a accidentelor vasculare provocate de caldura.

 

Alina Răducan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 85