DISPUTĂ PE TERENUL DE SPORT AL UNEI SCOLI, RETROCEDAT PROPRIETARULUI

0
734

Terenul de sport al școlii numărul 1 din muncipiul Buzău, în suprafaţă de peste 850 de metri pătraţi, a fost restituit în natură unei familii din Buzău, după ce fusese preluat abuziv de autorităţile comuniste. Ulterior, timp de cinci ani, proprietarul a fost obligat să respecte destinaţia de teren de sport, printr-un contract de închiriere la o sumă modică. După expirarea perioadei, proprietarul a oferit suprafaţa spre vânzare Primăriei Buzău, care a avut drept de preemţiune. O comisie specială a negociat la 265 de euro/metrul pătrat, după ce proprietarii au cerut iniţial 300 de euro. În ultima ședință, Consiliul Municipal Buzău a supus la vot un proiect privind aprobarea cumpărării terenului de către Primărie, la valoarea de aproape 230.000 de euro. Pentru a trece, proiectul ar fi avut nevoie de aprobarea majorităţii calificate, de 16 voturi. Un număr de 13 aleşi au votat “pentru” şi 6, din opoziţie, s-au abţinut.

Respingerea proiectului elimină dreptul de preempţiune al Primăriei Buzău, astfel că proprietarul poate vinde oricui acel teren de sport. Consilierii liberalii au invocat faptul că preţul de tranzacţie convenit de comisie cu mandatarul este supraevaluat, motiv pentru care nu au dorit să dea girul pentru cumpărarea terenului de sport. Liderul grupului de consilieri PNL, Constantin Ionescu, îşi justifică gestul, într-o postare pe rețelele de socializare, prin frica de o eventuală anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

“In cadrul sedintelor comisiei de negociere, eu am propus prețul de 250€/m.p., in loc de 300€/mp față de cât a cerut proprietarul terenului si raportul de evaluare. Comisia a fost de acord cu acest preț, urmand ca la ultima sedinta să-i comunice proprietarului decizia. La ultima sedinta , la care eu nu am putut participa si nici semna procesul verbal, comisia a votat prețul de 265€/mp. Membrii comisiei , mai putin subsemnatul , au deliberat si au aprobat prețul de 265€/mp, pret care a fost trecut in proiectul de hotărâre inițiat de d- l Primar. Drept pentru care mi-am păstrat aceeasi pozitie si am ramas consecvent, votand împotriva, pentru că prețul nu a ramas cel pe care l-a hotărât comisia”, a precizat consilierul PNL Constantin Ionescu.

Reprezentanții unor agenții imobiliare susțin că terenuri similare din muncipiul Buzău, ca poziționare și posibilități de dezvoltare, nu au fost vândute cu mai mult de 200 de euro metrul pătrat. În cazul în care proprietarul nu se grăbeşte să vândă terenul şi nu va primi o ofertă mai bună, există însă posibilitatea ca proiectul să fie repus pe tapet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =