A MURIT ACTRIȚA FLORINA CERCEL!

0
1152

Doliu in lumea teatrului românesc. Actrița Florina Cercel a murit, astazi, la vârsta de 76 de ani, decesul fiind confirmat de Teatrul Național București, din echipa căruia aceasta a făcut parte.

Florina Cercel a avut o bogată carieră în teatru, film, teatru TV şi radio, făcând parte din generaţia de aur a scenei şi cinematografiei româneşti.

Actrita  s-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamţ, şi a absolvit în 1964 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiele” Bucureşti.

A jucat peste 100 de roluri în peste 50 de ani de carieră, cele mai multe fiind create pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. În 1990 a primit premiul UNITER pentru cea mai bună interpretare feminină, iar în 2002 a primit premiul Ministerului Culturii pentru cea mai bună actriţă a anului.

Tot atunci a fost decorată cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler. În 2016, Florina Cercel a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti.

Actrița Florina Cercel va fi înmormântată joi, la ora 13.00, pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu Ortodox din București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 21