START LUCRĂRILOR DE REABILITARE A FOSTULUI SPITAL BRĂTIANU

0
606

După ani de așteptare, clădirea fostului Spital Brătianu din municipiul Buzău a intrat în reabilitare, urmând a fi transformată într-un centrul muzeal modern. Contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a spitalului a fost semnat în urmă cu aproape doi ani, însă birocrația a dus la o serie de amânări privind începerea propriu-zisă a lucrărilor. Au apărut modificări în legislația privind salarizarea în domeniul construcțiilor, dar și rezultatul licitației de atribuire a lucrărilor a fost contestat.

Clădirea în care a funcționat spitalul Brătinau a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, devenind un obiectiv strategic în Buzău. A funcționat o sută de ani, iar de aproape două decenii a intrat în conservare. Din strălucirea pe care o mai avea odinioară, astăzi au mai rămas doar ruine. O clădire cu pereții scorojiți de infiltrațiile de apă, cu încăperi insalubre și multe gunoaie.

La finalul lucrărilor, clădirea în care a funcționat spitalul Brătianu, o clădire cu valoare de patrimoniu, va fi transformată într-un centru muzeal modern cu săli de spectacole și expoziții, unde vor fi expuse chiar obiecte medicale găsite în clădire și restaurate. În zonă vor fi amenajate și o grădină publică, o fântână arteziană  și băncuțe unde buzoienii se vor putea relaxa. Deși va avea o față complet nouă, clădirea Spitalului Brătianu își va păstra inițialele de la intrare, elementele arhitectonice simbolice și chiar magnoliile din față.

Investiția se ridică la aproape 4 milioane de euro din bugetul de investiții al Uniunii Europene, prin Programul operational regional 2014-2020. Termenul pentru execuția lucrărilor este de 24 luni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 19 = 26