NOUL COD RUTIER INTRODUCE O RESTRICȚIE IMPORTANTĂ PENTRU ȘOFERI:FĂRĂ TELEFON CÂND CONDUCEȚI!

0
627

Noi restricții pentru șoferii din România. Potrivit unui nou proiect de Ordonanță pentru modificarea Codului Rutier, aflat in dezbatere publica, șoferii nu vor mai avea voie cu telefonul mobil, în mână, în timp ce conduc.

Mai precis, cei aflati la volan  nu vor mai putea nici măcar să aiba telefonul în mână, chiar dacă nu îl folosesc în vreun fel.

Potrivit propunerii legislative, aceeași interdicție se aplică celor care conduc vehicule ce nu necesită deținerea unui carnet, precum biciclete sau trotinete.

Fapta este considerată contravenție, iar sancțiunea constă în aplicarea unei amenzi de maximum 1.200 de lei. În plus, șoferilor le va fi suspendat permisul de conducere, pe o perioada de 30 de zile.

Conform aceluiași document, conducătorii auto cu permisul suspendat din acest motiv nu îl pot recupera decât în urma promovării unui examen. Acesta le va verifica gradul de cunoaștere a regulilor de circulație rutieră.

În momentul de față, potrivit Codului Rutier în vigoare, conducătorilor de vehicule „le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceștia se află în timpul mersului, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere»”. Așadar, deocamdată nu este considerat contravenție simplul gest de a ține telefonul în mână.

Scopul acestor propuneri este de a evita repetarea accidentelor produse in ultimii ani, din cauza șoferilor care transmiteau Live-uri pe Facebook în timp ce se aflau la volan. La fel de periculos este să trimiți mesaje text sau să verifici notificările primite, în timp ce conduci.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =