SECRETE PENTRU O VIAŢĂ SĂNĂTOASĂ, FIZICĂ ȘI PSIHICĂ

0
1209

Se spune că duci o viaţă sănătoasă, daca ai un corp sănătos, dar și o minte sănătoasă! Psihicul şi starea de bine sunt la fel de importante, ca și sănătatea fizică. Pentru a te simţi bine pe toate planurile, ar trebuie să introduci in programul tău o serie de “ingrediente”, chiar dacă asta înseamnă schimbarea stilului de viață. Iată care sunt 5 dintre ingredientele unei vieți sănătoase din toate punctele de vedere:

ALIMENTAŢIA

O alimentație sănătoasă înseamnă ceea ce ți se potrivește ție și ceea ce îți place ție. Nu trebuie să optezi pentru un anumit aliment doar pentru că e sănătos. Dacă nu îți place, consumul lui te poate afecta pe plan psihic, așa că nu ai de ce să îl introduci în alimentație.Asigură-te că menurile alese împreună cu specialistul conțin atât reţete culinare dulci, cât și rețete pentru mâncare rapidă sau de prânz.

SPORTUL

Știi deja că sportul e important și că se recomandă minim 5000 de pași pe zi. Însă sportul sau mișcarea nu trebuie să fie un chin. Îți place să dansezi? Vrei să faci aerobic ? Îți place să mergi mult pe jos?

Găsește-ți activități plăcute și practică-le în fiecare zi. Chiar și de mai multe ori pe zi, dacă timpul îți permite.

IUBIREA

Fie că e vorba despre iubirea față de partener, dragostea pentru copii sau animale, acest sentiment ne ajută să ne simțim mai bine. Așa că nu te feri să iubești și să accepți acest sentiment. Ai putea observa că iubirea te va ajuta să fii mai fericit, mai încrezător și mai echilibrat.

MEDITAŢIA

Meditația și practicile care țin de wellness sunt foarte în vogă și nu doar pentru că vedetele apelează la acestea. Aceste practici s-au dovedit eficiente în obținerea unei stări de bine de-a lungul timpului, budiștii fiind cunoscuți pentru calmul lor desăvârșit dobândit în urmă meditației.

SOCIALIZAREA

Indiferent că te întâlnești regulat cu prietenii sau lucrezi împreună cu mai multe persoane, să fii în mijlocul oamenilor te poate face mai sănătos din mai multe puncte de vedere. Interacțiunea cu alte persoane îți poate crește rezistență la anumite boli, pentru că vei fi mereu în contact cu bacterii străine și corpul tău va fi pregătit pentru a se apară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 + = 43