6 REȚETE FĂCUTE ÎN CASĂ PENTRU O PIELE FINĂ ȘI HIDRATATĂ

0
872

Exfolierea este prima și cea mai importantă etapă din ritualul de îngrijire al pielii, fie că vorbim de cea a corpului sau a tenului. Cea mai simplă și totodată ieftină metodă de a ne exfolia pielea este prin intermediul scruburilor pregătite cu ce avem prin bucătărie. Indiferent de scrubul pe care vrei să îl folosești, aplică-l pe pielea udă cu blândețe și mișcări circulare astfel încât să stimulezi circulația, dar să nu înroșești pielea.

Scrub cu sare de Himalaya

Sarea de Himalaya este alegerea perfectă pentru un scrub făcut în casă. Partea cea mai bună când vine vorba de produsele de exfoliere făcute în casă pe bază de sare este că aceasta se dizolvă chiar în timpul spălării. Pentru o hidratare mai bună poți combina sarea cu un ulei natural, cum ar fi cel de măsline. Pune o cană de sare de Himalaya într-un bol. Adaugă o jumătate de cană de ulei de măsline după care amestecă până obții consistența pe care ți-o dorești.

Scrub cu cafea

O bei dimineața și nu numai, dar o poți aplica și pe corp. Cafeaua conține cafeină, substanță ce dilatează vasele de sânge, stimulează circulația și reduce retenția de apă, aspecte ce o recomandă pentru lupta împotriva celulitei. Pentru o exfoliere ca la carte, combină zațul de la cafea cu zahăr brun, ulei de măsline sau cocos și miere. Zahărul brun este un agent exfoliant blând, mierea hrănește și protejează pielea, iar uleiul o hidratează corespunzător. Pune 4 lingurițe de zaț de cafea, 2 de zahăr, o linguriță de miere și 6 lingurițe de ulei.

Scrub cu zahăr, ulei de cocos și fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt cei care fac pielea catifelată, uleiul de cocos este antiinflamator și poate închide porii, mai ales dacă este folosit pentru ten. Iar dacă te confrunți cu acneea, îți recomandăm să folosești ulei de argan, floarea-soarelui sau șofran. Încălzește 2-3 linguri de ulei de cocos sau folosește-l la temperatura camerei. Combină cu o jumătate de ceașcă de zahăr alb sau brun, adaugă apoi un sfert de cană de ovăz.

Scrub cu lapte de migdale

Dacă ai probleme cu acneea sau cu tenul gras, acest scrub este perfect pentru tine. Combină o jumătate de ceașcă de argilă, o jumătate de ceașcă de făină de migdale și două linguri de lapte praf. Adaugă două linguri de lapte și ulei de migdale până obții o pastă. Aplică pe corp și lasă să se usuce înainte de spălare.

Scrub cu avocado, mălai și miere

Avocado conține vitamine și antioxidanți care hrănesc pielea, iar uleiul de avocado este calmant pentru piele. Mierea are proprietăți antiseptice și antiinflamatorii. Amestecă o jumătate de avocado cu 3 linguri de miere și 2 linguri de mălai într-un bol.

Scrub cu ovăz, miere și iaurt

Acest scrub îți calmează pielea datorită folosirii ovăzului și în același timp îți netezește pielea cu ajutorul mierii și iaurtului. Iaurtul are și rolul de a-ți exfolia delicat pielea. Într-un blender combină 2 linguri de ovăz cu 2 linguri de semințe de floarea-soarelui. Amestecă până obții o pastă, apoi adaugă încă 4 linguri de iaurt și 2 de miere. Aplică pe față, gât și corp, și lasă-l să acționeze trei minute înainte de a-l îndepărta cu apă caldă.

Scrub cu mălai

Acest scrub natural pentru corp este poate cel mai uşor de preparat și necesită foarte puține ingrediente: mălai, miere și ulei de măsline: doar 3 ingrediente dar care combinate, rezultă într-un gomaj eficient pentru piele. Combină o lingură de miere, 4 lingurițe de mălai și 2 linguri de ulei de măsline.

Alina Răducan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

70 + = 73