TITULARIZARE 2019: PESTE 30 000 DE CANDIDAȚI

0
874

Astazi are  loc titularizarea in invatamantul preuniversitar, examen national pentru cei care vor sa ocupe un post sau o catedra vacanta, pe o perioada nedeterminata.

In acest an, pentru sustinerea probei scrise, s-au înscris  peste 30 de mii de candidaţi, dintre care 4.740 provin din promoţia de absolvenţi din acest an. La nivel naţional sunt disponibile 4.319 posturi didactice sau catedre vacante, iar cele mai multe la unitati de invatamant din mediul urban.

Concursul se sustine in 85 de centre de examen si dureaza 4 ore.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul Ministerului Educatiei.
Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 23 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21,00 şi 24 iulie, până la ora 15,00. Rezultatele finale se afişează în data de 30 iulie.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată- suplinire, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5, la ambele probe.

Repartizarea posturilor didactice de  vacante se face, în ordinea descrescătoare a mediilor, in cadrul sedintelor publice organizate la sediile inspectoratelor scolare judetene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 95