ATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE PENTRU GRECIA

0
735

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, pentru următorul interval de timp, serviciul local de meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă – ploi torenţiale, furtuni, vânt în rafale şi grindină.
Zonele afectate sunt: sudul Mării Ionice; Peloponez; estul Greciei Centrale; centrul şi nordul Insulei Evia; vestul şi nordul Peninsulei Attica si Thesalia.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728879, +302106744544 și oficiului consular la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, românii care se confruntă cu urgențe că au la Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro.

Saptamana trecuta o româncă si fiul ei de 8 ani au murit in timpul unei furtuni violente, în Halkidiki, după ce acoperișul unei terase s-a prăbușsit din cauza vântului puternic. Un alt român a fost grav rănit în timpul vijeliei devastatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =