NOI MĂSURI BUGETARE

0
631

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a anunțat că în şedinţa de ieri a Comitetului Executiv Naţional PSD, s-a propus ca Guvernul  să adopte un act normativ prin care se va limita numărul de călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi. De asemenea, limita de vârstă a studenţilor pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani. Această gratuitate va fi corelată cu situația la învățătură, vizați fiind studenții care au restante sau chiar repetenți.

Ministrul Finanţelor a mai anunţat că toate acestea vor fi în rectificarea bugetară care ar trebui să aibă loc până la finalul acestei luni.

Până atunci însă vor exista discuţii cu reprezentanţii studenţilor în privinţa noilor măsuri propuse.

Imediat  după anunțul ministrului, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a cerut  coaliției de guvernare să oprească toate demersurile prin care limitează drepturile studenților privind transportul gratuit cu trenul și acordarea burselor.

Tot în ședința CEx a PSD, de ieri, s-a convenit ca pensiile speciale să fie limitate la 10 mii de lei,  iar acelora care depăşesc această sumă să le fie  aplicată o „taxă de solidaritate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

34 + = 43