SPRIJIN FINANCIAR PENTRU APICULTORI

0
863

Apicultorii români care au avut  pierderi în perioada martie-mai 2019,  din cauza fenomenelor meteo nefavorabile vor putea primi un sprijin financiar de 20 de lei pe familia de albine. Resursele financiare, asigurate din bugetul  Ministerului Agriculturii, se ridică la 37 de milioane de lei, respectiv 7,78 de milioane de euro.

Beneficiarii ajutorului sunt apicultori, persoane fizice; apicultori, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, dar si  apicultori, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică constituite conform legii.

Valoarea totală a ajutorului de minimis care se acordă unei întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis apicultorii  trebuie să îndeplinească doua criterii, cumulativ:  să aibă familiile de albine înscrise în baza de date naţională apicolă la data 1 martie 2019,  si să aibă familiile de albine înregistrate sau autorizate la direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană.

Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc beneficiarilor într-o singură tranşă anuală aferentă anului de cerere. România produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa şi deţine peste 1,4 milioane de familii de albine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 + = 43