OPT ȘANTIERE ARHEOLOGICE DESCHISE IN JUDEȚUL BUZĂU

0
787

Nicio clipă de răgaz pentru arheologii Muzeului Județean de Istorie Buzău în această vară. Alături de echipe de specialiști de la mai multe universități din țară, ei se află pe teren, în mai multe zone din județ. Acestia  continuă munca de cercetare la nu mai puțin de opt șantiere arheologice, de o importanță majoră pe plan național și chiar internațional. În prezent, arheologii fac cercetări la siturile Cârlomănești, punctul La Arman, și Pietroasa mică, la punctul Gruiul Dării.

Șantierele arheologice din județul Buzău au fost deschise pentru cercetare în luna iunie iar activitatea se va încheia în octombrie.

Elevii și studenții, aflați în vacanță și pasionați de arheologie și istorie pot oricând să viziteze șantierele din județ.

Rezultatele cercetărilor arheologice vor fi publicate în Mousaios, revista editată an de an de Muzeul Județean Buzău. Cele mai importante obiecte găsite, unele vechi de peste 4000 de ani, vor fi aduse în fața publicului în cadrul unei expoziții, care va fi inaugurată la începutul anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 64 = 69