SFATURI PENTRU O CURĂȚENIE DE NOTA 10

0
756

Toți ne dorim să trăim într-o casă îngrijită și ordonată, însă de multe ori, curățenia devine o adevărată corvoadă.  Cu ajutorul câtorva trucuri, chiar și curățarea celor mai dificile zone ale locuinței devine floare la ureche. Iată cum reușești să cureți cele mai dificile pete, cu produse la îndemâna oricui.

Grăsimile de pe aragaz

Pentru a curăța grăsimile depuse pe plita aragazului, pe blatul de bucătărie ori pe electrocasnice, folosiți un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Frecați suprafețele murdare cu un burete înmuiat în acest preparat, apoi ștergeți cu o lavetă uscată.

Petele de pe tapițerie

Folosiți șervețele umede pentru bebeluși pentru a șterge petele de pe tapițerie sau umeziți tapițeria cu apă călduță, presărați bicarbonat de sodiu, frecați ușor cu degetele, iar apoi aspirați. Ștergeți cu o cârpă înmuiată în apă și lăsați să se usuce. Evitați șervețelele pentru suprafețe multiple, deoarece acestea pot deteriora țesăturile.

Bateriile din baie

Dacă bateriile de la chiuvetă sau duș au pete de săpun sau spumă, folosiți-vă de o lămâie tăiată pe jumătate cu care frecați obiectele metalice. Acidul este extrem de eficient și vă va ajuta să obțineți baterii sclipitoare, instant.

Petele de rugină

Îndepărtați petele de rugină din baie sau din bucătărie frecându-le cu combinație concentrată din sare și suc de lămâie, în părți egale. Lăsați să acționeze 15-20 de minute, frecați cu un burete aspru, apoi spălați cu apă caldă. Pentru petele mai vechi, procedura se poate repeta mai multe zile la rând.

Petele albe de pe mobilier

Pentru a scăpa de petele albe de pe suprafețele de lemn, încălziți zona cu uscătorul de păr, la nivel mediu de căldură, așteptați să acționeze un minut, apoi ștergeți pata cu ulei de măsline și o cârpă uscată.

Părul din covoare

Pentru a îndepărta părul de pe canapele, ori de pe covoare, vă puteți ajuta de o racletă cu lamelă de cauciuc sau de mănuși de cauciuc. Pentru un rezultat și mai bun umeziți ușor mănușile. Cauciucul va colecta mare parte din păr prin electrizare.

Murdărie în cuptorul cu microunde

Puneți o jumătate de ceașcă de apă într-un castron, adăugați zeama unei lămâi și bucățile de fruct, apoi porniți cuptorul cu microunde la putere maximă pentru circa 3 minute. Nu deschideți ușa aparatului, ci lăsați aburii să acționeze timp de 5 minute. Ștergeți apoi cu o lavetă înmuiată în apă călduță.

Alina Răducan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 78 = 81