DUȘ RECE SAU FIERBINTE? CE RECOMANDĂ SPECIALIȘTII!

0
689

Dușul făcut de dimineața are efect energizant doar dacă sunt respectate niște reguli clare, altfel acesta are efecte contrare intenției de a te înviora înainte de a pleca la muncă. În schimb, dușurile fierbinți sunt recomandate celor care au dificultăți cu somnul, tocmai pentru că pot contribui la obținerea unui somn lin.

Atunci când ieșim dintr-un duș fierbinte, organismul nostru întâlnește aer mai rece, iar această diferență de temperatură duce la o scădere a temperaturii corporale. Această diferență de temperatură provoacă o stare de o liniște și calmare a minții. Aceste tip de duș cu apă fierbinte este, așadar, ideal seara, înainte de culcare, și în niciun caz dimineața, înainte de începerea activităților zilnice.

Pe de cealaltă parte, pentru energizarea de dimineață specialiștii recomandă dușurile alternative cald-reci. Ce înseamnă asta? După terminarea dușului propriu-zis, cu efect principal de curățare a pielii, trebuie intrat sub un jet de apă cât se poate de rece, pentru o perioadă de 30 de secunde. Apoi trebuie intrat sub un duș cât se poate de fierbinte, tot 30 de secunde. Spre final experții recomandă încă o secvență de duș rece care să dureze tot 30 de secunde, nu mai mult. Această alternare rece-fierbinte are ca efect dilatarea vaselor capilare, creșterea fluxului sangvin și stimulează întreg organismul.

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =