CE SĂ MĂNÂNCI PENTRU A TRECE MAI UȘOR PESTE CANICULĂ

0
803

Oricât de mult ți-ar plăcea vara, vine o perioadă în care confortul tău are de suferit. Vorbim despre perioada de caniculă. Deja știm cu toții cum se manifestă, temperaturi foarte ridicate, aer uscat, zăpușeală, adică exact elementele care te fac să îți dorești să te ascunzi de soare. Dar ce ar trebui să mănânci astfel încât să treci mai ușor peste perioada caniculei?

Alege fructele proaspete

Fructele sunt alegeri răcoritoare care echivalează uneori cu un pahar plin cu apă. De exemplu, o banană este compusă din 74% apă, o pară are 84% apă, iar pepenele roșu are 92% apă. O cantitate mare de apă se găsește și în grepfrut sau în căpșune.

Nu evita nici legumele

Și legumele intră în categoria alegerilor bune atunci când cauți să te hidratezi prin mesele tale. Salatele, castraveții și ridichile au peste 95% apă.  Tot cantități mari de apă au și dovlecelul, spanacul, ardeii grași sau roșiile.

Lactatele, un aliat perfect pe timpul verii

Lactatele pot fi incluse și ele pe lista alimentelor bune pentru hidratare. Iaurtul are 89% apă și chiar dacă este greu de crezut, până când și brânzeturile tari, pot avea în compoziție cantități mari de apă.
În plus, pe lista alimentelor care aduc apă în organism se află și cărnurile slabe sau ouăle. De asemenea, alimentele cu un aport mare de minerale, precum sodiul sau potasiul, ajută organismul să păstreze apa.

Nu ocoli băuturile calde și mâncărurile picante

Băuturile calde sunt indicate pentru a fi consumate vara pentru că favorizează procesul de răcire al organismului. Mâncărurile picante sunt și ele bune atunci când temperaturile sunt ridicate, deoarece ajută la transpirația corpului, de fapt metoda prin care acesta își menține un nivel optim din punct de vedere al căldurii.

Există și alimente pe care trebuie să le eviți

Vara ar trebui să fie excluse din farfurie alimentele bogate în proteine și grăsimi, deoarece corpul va avea mai mult de lucru pentru a le putea digera. Acest lucru înseamnă că vara produsele alimentare dulci, dar și cele bogate în carne trebuie evitate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

51 + = 53