ATENȚIE LA PERICOLELE DE SEZON!

0
1342

În sezonul cald, mulți oameni iau cu asalt bazinele si piscinele. Din cauza supraaglomerării acestor locații există însă riscul contactarii unor ciuperci sau bacterii, care se înmulţesc rapid în medii umede şi calde. Dacă prezentaţi leziuni la nivelul pielii, aceşti microbi pot pătrunde mai uşor în corp şi pot produce infecţii atat la nivelul pielii, unghiilor, ochilor, urechilor, cat si la organele genitale. În unele cazuri poate fi afectat şi sistemul digestiv. Medicii ne sfatuiesc sa facem duş înainte de a merge la piscină, dar şi după ce ieşim din apă.

In această vară, din cauza ploilor, în România a fost invazie de țânțari. Acestia pot transmite virusul West Nile, care poate provoca boli grave, unele chiar mortale. Multe dintre persoanele infectate nu prezintă simptome, însă atunci când infecţia se instalează trebuie acordata mare atenţie pentru că boala debutează cu simptomele unei gripe.

Medicii recomanda imbrăcămintea cu mâneci şi pantaloni lungi, mai ales când mergeţi în parcuri, folosirea spray-uri împotriva insectelor, dar si montarea unor plase de protecţie la ferestre.

Țânțarii  reprezintă un pericol pe plan internațional deoarece pot transporta și transmite agenți infecțioși care provoacă malaria, dar și alte afecțiuni grave.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + = 30