PLAJELE GRECEȘTI, INVADATE DE ROMÂNI

0
1365

Insula Thassos a devenit în ultimul an raiul românilor aflați în căutarea unor concedii tihnite și de calitate. În Thassos sunt peste 30 de plaje care ofera turistilor conditii bune si peisaje unice. Mulți romani, printre care și numeroși buzoieni, sunt foarte atrași de Limenaria, o statiune vestită pentru facilitățile și serviciile sale. Peisajele superbe si preturile accesibile sunt alte atuuri ale Litoralului de la Marea Egee.  

Limenaria este situata in sudul insulei, la aproximativ 38 de kilometri de capitala insulei Thassos. Accesul pe insula se face cu feribotul, pana in capitala Limenas, si de aici se ajunge cu masina personala, autocare, autobuze sau masini inchiriate in Limenaria, in aproximativ 40 de minute. Limenaria are un port mic si o multime de plaje deosebit de frumoase. Pe cele mai multe plaje nu exista taxa de sezlong, ca in Romania. Iti iei o bautura de 3 euro si ai sezlong si umbrela gratuite.

In Limenaria, sunt strazi micute, tipic grecesti, in trepte si multe magazine de suveniruri sau taverne la care se poate manca la preturi rezonabile. Pentru ca pana la sfarşitul sezonului estival, peste 20 de mii de turişti romani le vor vizita insula, negustorii locali au tradus meniurile şi au invaţat şi cateva cuvinte romaneşti.

Și preturile la cazare sunt pentru toate buzunarele. Poti sa te cazezi si “la fata locului”, mergând din poarta in poarta. Dupa negocieri, poti sta si cu 20-30 euro pe noapte in camera dubla, daca ti se pare mult sa platesti 100 de euro, pe noapte, la hotel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 64 = 74