UN NOU POD SPRE BRAȘOV

0
629

Un nou pod rutier va fi construit pe Drumul național care leagă Buzăul de Brașov, între localitățile Cislău şi Poienile. Actualul pod, aflat într-o stare avansată de uzură, va fi demolat. Noul pod rutier va fi ridicat cu bani de la bugetul Statului iar lucrările ar putea începe la toamnă.

 

După reparaţiile în regim de urgenţă din zona Măgura, din cauza alunecărilor de teren, şi cele demarate recent în amonte de Barajul Siriu, în zona viaductului Teherău, încă o problemă gravă de pe Drumul Național Buzău-Braşov îşi va găsi rezolvarea în viitorul apropiat. Prefectura Buzău a anunțat construcţia unui pod rutier peste râul Bâsca Chiojdului, între comuna Cislău şi satul Poienile, din orașul Pătârlagele, care ar urma să înlocuiască podul vechi aflat într-o stare avansată de uzură.

Construirea noului pod pe Drumul Național Buzău-Braşov ar putea demara, cel mai devreme, la toamnă.

Podul actual, expus tuturor viiturilor importante produse pe râul Bâsca Chiojdului în ultimii ani, a ajuns într-o stare avansată de degaradare iar lucrările de reparații ar fi costat la fel de mult ca ridicarea unuia nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =