CUM SĂ ALEGI ÎNCĂLȚĂMINTEA SPORT POTRIVITĂ

0
718

Vara este anotimpul perfect pentru a face sport în aer liber, iar dacă îți dorești ca experiența ta să fie una cât mai plăcută, ar trebui să fii foarte atent la cum îți alegi încălțămintea.

-În primul rând ar trebui să alegi încălțămintea de alergat cu un număr mai mare decât cel pe care-l porți de obicei. Nu e bine să cazi nici în cealaltă extremă și să-i iei foarte mari, deoarece nu-ți vor oferi suportul de care au nevoie picioarele.

-Trebuie să ai în vedere ce tip de sport vei face și care va fi suprafața cea mai utilizată: asfaltul, muntele, sala, terenul sintetic, etc.

-Deși ai putea crede că mai scump  înseamnă neapărat mai bun, află că nu este așa. Nu cumpăra un anumit model doar pentru că este la modă sau este apreciat de alți alergători, dacă tu nu te simți bine cu el.

-Ar trebui să alegi acea încălțăminte sport în care te simți cel mai confortabil, iar dacă folosești un anumit tip de șosete, ar trebui să le iei cu tine la cumpărături. În magazin probează ambii pantofi, mișcă-te, aleargă ușor cu ei în picioare pentru a fi sigur că ți se potrivesc. Niciodată nu ar trebui să cumperi încălțăminte pe principiul că aceasta se va lăsa.

-Este recomandat să ai două sau mai multe perechi pe care să le porți prin rotație, deoarece materialul din care sunt făcute tălpile au mici bule în interior. Astfel, acestea au timp să revină la forma inițială după compresia din timpul sportului.

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 18