DIANA IONIȚĂ, DESPRE PROIECTUL SĂU MUZICAL ALĂTURI DE COPII: ”CEATA LUI IONIȚĂ REPREZINTĂ UN VIS DEVENIT REALITATE!”

0
1464

A cucerit inimile publicului prin talent și frumusețe, a ținut mereu la calitatea actului artistic și în permanență a căutat să-și surprindă fanii cu melodii din propriul repertoriu. Recent, îndeplinindu-și dorințele din copilărie a pus bazele unui proiect de suflet numit ”Ceata lui Ioniță” în care tinere talente sunt descoperite, șlefuite și conduse pe frumosul drum al muzicii o pot vedea fanii vara aceasta, aflați dintr-un interviu acordat de Diana Ioniță, săptă. Cum s-a gândit să înființeze un asemenea grup, ce reușite au avut până acum, dar și undefanii vara aceasta, aflați dintr-un interviu acordat pentru newss.ro.

Alina Răducan.: Cum a pornit proiectul Ceata lui Ioniță?

Diana Ioniță : Proiectul „Ceata lui Ioniță” este proiecția unui vis din copilărie, eu trăind pe pielea mea această experiență până pe la vârsta de 11 ani. Anul trecut am finalizat studiile de licență și masterat în domeniul pedagogiei, motiv ce mi-a alimentat dorința de a lucra cu copiii, urmând ca anul viitor să finalizez și studiile din cadrul programul de licență din cadrul Facultății de Muzică. Am pornit de la ore de canto cu una dintre membrele cetei, după care, postând câteva fotografii pe paginile de socializare, am ajuns într-un scurt timp sa fim 20 de talentați. Ideea de ceată și nu de grup sau ansamblu, este susținută de faptul că, fiecare membru are parte de pregătire individuală, dar pasiunea pentru muzică ne îndeamnă să realizăm proiecte și împreună, nu doar individuale.

A.R.: Cu ce vine în plus fiecare copil?

D.I.: Cum am spus, Ceata lui Ioniță reprezintă un vis devenit realitate! De când a luat naștere acest proiect, timpul liber nu mai există și nici nu tânjesc după prezența lui. Fiecare membru este special, fiecare vine cu un aport și împreună reușim să creăm! Pe plan individual, vocile lor sunt foarte diferite, mai ales că se abordează genuri muzicale diverse, de la muzica populară, etno, dance și chiar și rapp, dar tocmai aceste diferențe fac munca împreună de-a dreptul delicioasă! Sunt firi diferite, cu planuri diferite și numeroase talente, dar ne place, chiar ne place să fim împreună.

A.R.: Ați filmat și videoclipuri împreună. Cum au reacționat fanii voștri?

D.I.: .Am realizat de curând primul nostru videoclip Intitulat ”Dacă vrei să te distrezi”! Am filmat în 3 locuri diferite și ne-am bucurat de fiecare moment oferit de această experiență! Nu contest faptul că este mult de muncă! Alerg, planific, telefonul ia foc de multe ori, gândim costumații, compun piese, caut colaboratori, dar fiecare efort merită. Bunica mea avea o vorbă: ”Am reușit să obținem rezultate bune pentru că a fost și aluatul bun”. Aceasta vorba se aplică și în cazul copiilor mei: munca multă dă rezultate, dar și aluatul este foarte bun! Pentru realizarea videoclipului am căutat oameni care să ne semene în comportament și viziuni, așa că am făcut o super echipă alături de Adrian Moise și Cătălin Voinea, alias Camera cu Amintiri, cu Cătălin Ioniță, Gigel Olecu pentru partea audio, dar și cu familia Olteanu și bunica Florica, cei din urmă ajutându-ne cu o parte din vestimentație. Cei care au urmărit rezultatul ne-au dat curaj, iar aplauzele obținute pe scena de la Drăgaica Buzău, au fost suficiente să spunem ”Astăzi cea mai tare fiță, este Ceata lui Ioniță”!

A.R.: În ceea ce privește cariera ta, ce ne poți spune despre ultimii ani?

D.I.: Cariera mea își urmează făgașul normal, cu proiecte noi spre finalul verii. Ultimii ani au trecut foarte repede, dar frumos, iar cea mai mare mulțumire apare atunci când urc pe o scenă și văd oamenii din public cum cântă o dată cu mine piese ce-mi aparțin. Îmi place să vin cu noutăți în fața publicului, să abordez diferite stiluri muzicale, adaptându-mă la cerințele actuale. Totodată primează respectul și dragostea față de cântecul și portul popular și merg pe premisa că pașii mici sunt cei mai siguri și că adevărata mulțumire apare atunci când cei care mă ascultă, o fac pentru cine sunt eu ca artist, Diana Ioniță.

A.R.: Unde te pot vedea în această vară cei care te îndrăgesc?

D.I.: Tocmai ce m-am întâlnit cu publicul buzoian în seara Miss Folclor la Drăgaica Buzău, iar următoarea oprire este pe 6 Iulie în comuna Smeeni. Zilnic ne întâlnim pe rețelele de socializare, iar pe posturile naționale și locale atunci când noutățile vor să intre în casele celor care mă ascultă. Le mulțumesc din suflet tuturor celor care îmi urmăresc activitatea! Vă doresc o vară plină de amintiri frumoase și rămâneți aproape de Diana Ioniță și a ei ceată!

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =