CELE MAI BUNE CEAIURI DE BĂUT VARA

0
1759

Ceaiul nu se bea doar când ești bolnav sau în zilele reci de iarnă. Acesta este recomandat și vara, mai ales că ai nevoie de cât mai multă hidratare. Călduț sau rece, combinat cu miere sau lămâie, ceaiul poate fi cana ta de savoare în zilele călduroase. Iată ce tipuri de ceaiuri ar trebui să bei vara:

Ceai verde

Ceaiul verde nu trebuie să-ți lipsească, mai ales dimineața. El este revigorant și îți dă energie, putând înlocui cu succes chiar și cafeaua. Ceaiul verde vine cu un aport de antioxidanți, încetinește procesul de îmbătrânire, scade colesterolul și tensiunea arterială și îți taie pofta de mâncare.

Ceai de mentă

Dacă vrei ceva răcoritor într-o după-amiază caniculară bea un ceai de mentă, combinat cu lămâie sau cu fructe. În același timp el îți va ajuta și digestia, îți va ameliora durerile de cap, îți va ameliora senzația de greață și te va ajuta și în cazul în care ai sindromul colonului iritabil.

Ceai de soc

Ceaiul de soc, parfumat, aromat și răcoritor, are avantajul de a fi aliatul siluetei. Bun diuretic și laxativ, ajută la detoxifierea organismului, la eliminarea apei din țesuturi, arde grăsimile și inhibă pofta de mâncare. Băut zilnic îmbunătățește aspectul pielii și te scapă de celulită dacă e combinat cu un stil de viață sănătos.

Ceai de mușețel

Ceai rece de mușețel cu citrice poate fi o băutură perfectă pentru o zi caniculară. Prepară un ceai de mușețel, lasă-l să se răcească, apoi adaugă miere, mentă proaspătă, suc de lămâie și suc de portocală.

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + = 11