MIHAELA ION, DESPRE EVENIMENTUL CARE DEBUTEAZĂ PE 1 IULIE: ” TABĂRA URBANĂ VREA SĂ COMBATĂ PLICTISEALA șI MONOTONIA ÎN VACANțA DE VARĂ!”

0
748

Dacă aveți un copil cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani și vreți să-i oferiți o vacanță de neuitat, chiar aici în orașul nostru, anul acesta puteți alege o variantă simplă și accesibilă, Tabăra Urbană. Gândită pe durata a șapte săptămâni, tabăra încurajează copiii să cunoască lucruri noi, să se joace, să își descopere pasiunile, să lege noi prietenii și, mai ales, să se distreze pe cinste. Despre cum își propun organizatorii să aducă în municipiu atmosfera unei tabere autentice, cu multă distracție, activități în aer liber, prieteni noi și experiențe inedite, ne dezvăluie Mihaela Ion, managerul clubului Vibe Dance Studio într-un interviu acordat newss.ro.

Alina Răducan: Ce este Tabăra Urbană?

Mihaela Ion: Tabăra Urbană este un concept relativ nou, prezentat de noi din 2018 în Municipiul Buzău. Tabăra Urbană vrea să combată plictiseala și monotonia în  vacanța de vară, așa că propunem 7 săptămâni tematice diferite, în care cei mici să se bucure de joacă în aer liber, ateliere de creație, prieteni noi și de o atmosferă de vacanță autentică, departe de televizor, tablete și telefoane.

A.R: Când începe Tabăra Urbană?

M.I.: Dăm startul celei mai vesele tabere pe 1 iulie cu Săptămâna Copilăriei. Așadar, în perioada 1-5 iulie începem în forță, cu o temă bazată pe joc și joacă. Profităm de vacanță, de vreme, de soare și ne distrăm în parc alături de echipa formată din copiii de aceeași vârstă. Învățăm să ne distrăm și în pași de dans, ne jucăm cu mingii, cercuri, saci, sau panglici de gimnastică ritmică. Descoperim și jocurile părinților noștri cum ar fi elasticul, coarda, castelul, pititea, rațele și vânătorii, telefonul fără fir, ori șotronul și facem întreceri sportive cu obstacole pentru a-i descoperi pe cei mai abili dintre participanți. Ne dorim, de asemenea să le dezvoltăm celor mici creativitatea prin jocuri precum mima, sau prin ateliere de pictură. Iar dacă vremea nu va ține cu noi în vreo zi, sălile Vibe Dance Studio sau locurile de joacă din mall-uri vor fi refugiul nostru.

A.R.: De ce să aleagă părinții Tabăra Urbană din Buzău?

M.I.: Copiii din ziua de astăzi sunt sedentari, din diverse motive, de la stilul de viață, lipsa de timp a părinților sau atracțiile de natură tehnologică. Noi credem că, înainte de toate, copiii trebuie să experimenteze, să creeze, să capete încredere în propriile forțe. Credem că ieșirea în natură, jocurile, plimbările și noile experiențe pot deschide noi oportunități. Un copil curajos, onest și instruit este rezultatul unui cumul de factori, care include familia, școala, dar și experiențele extracurriculare. Prin programul Tabăra Urbană promovăm încrederea în sine, dezvoltarea personală și transformăm joaca în cel mai plăcut mod de a învăța. Suntem deja la cel de-al doilea an de tabără urbană și putem spune din experiența anului trecut că fiecare copil merită să aibă amintiri cât mai frumoase și mai diverse din vacanță.

A.R.: Cum va arăta o zi de tabără urbană?

M.I.: Între orele 8:00 și 9:00 strigăm adunarea la Sălile de dans Vibe Dance Studio din Clădirea Contactoare, apoi începem aventura specifică fiecărei tematici. Evident că nicio tabără nu e completă fără un prânz copios, așa că la ora 13:00 mâncăm împreună și ne relaxăm. Începând cu ora 14:00 lăsăm soarele torid și continuăm aventura în cadrul atelierelor, iar la 17:00 fie continuăm cu o oră de dans, fie ne îndreptăm spre case cu gândul la experiențele de a doua zi.

Din ce teme pot alege părinții? Cum sunt programate săptămânile tematice?

M.I.: Așa cum am spus, începem în perioada 1-5 iulie cu Săptămâna Copilăriei și continuăm În Lumea Animalelor între 8-12 iulie. Descoperim Orașul Buzău în perioada 15-19 iulie, iar între 22 și 27 iulie propunem o Săptămână Dulce. Facem experimente în Săptămâna copiilor isteți care se va desfășura între 27 iulie și 2 august și punem accentul pe creativitate în perioada 5-10 august în Săptămâna artelor frumoase. Încheiem tabăra urbană între 12 și 16 august cu Săptămâna Prietenilor Naturii.

Cum își pot înscrie părinții copii în Tabăra Urbană și cât costă?

Prețul este de 350 de lei, plus costul prânzului la restaurant. Înscrierile se fac la numerele de telefon 0745175877-Mihaela Ion și 0745072136-Florinel Ion, sau pe pagina de Facebook: Vibe Dance Studio Buzău, acolo unde pot găsi și informații detaliate despre tabără.

 

 

Alina Răducan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =