LUCRĂRI DE REABILITARE BIBLIOTECA VASILE VOICULESCU, EXECUTATE DE DOUA FIRME

0
725

La trei luni după ce a fost demarată procedura de mutare a Bibliotecii Județene în noul sediu provizoriu din incinta Galleria Mall, ieri a fost semnat și contractul de atribuire a lucrărilor către firma care a câștigat licitația pentru consolidarea și reabilitarea clădirii de pe bulevardul Unirii. Firma câștigătoare a licitației este societatea  Concas S.A. Buzău, în asociere cu S.C. Romconstruct Group SRL. Contractul de atribuire a lucrărilor a fost semnat de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și reprezentantul firmelor de constructii, Ionel Gagu.

Administratorul uneia dintre cele două societăți care vor reabilita biblioteca spune că firma sa are experiență în restaurarea unor clădiri de patromiu. O lucrare de acest gen se desfășoară în prezent la Cercul Militar Național, din Capitală.

Pentru restaurarea clădirii în același stil arhitectonic, de început de secol XX, firma care a castigat licitatia va apela și la specialiști din București, singurii autorizați de Ministerul Culturii să intervină asupra monumentelor istorice.

Lucrările nu vor începe imediat, în contract fiind prevăzut faptul că primele cinci luni sunt destinate etapei de proiectare. Astfel, lucrările efective ar putea începe spre sfârșitul anului.  Clădirea, încadrată ca obiect de patrimoniu național, va fi restaurată și transformată într-un spațiu expozițional modern, păstrându-și însă valențele arhitecturale istorice. Va fi amenajat si un lift, în spatele clădirii, pe care îl vor folosi, în special, persoanele cu probleme locomotorii.

Fondurile necesare acestui proiect vor proveni în cea mai mare parte dintr-o finanțare europeană, contractul pentru atribuirea acestora fiind semnat în primăvara anului trecut. Lucrările ar trebui să fie gata cel tarziu in vara anului 2022. În tot acest acest timp, Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” va funcționa în Galleria Mall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 + = 40