AZI ARE LOC PROBA DE MATEMATICĂ DE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ

0
821

UPDATE:

Cerințele din examenul de astăzi au similare celor de la simularea la Matematică. De exemplu problema de la primul subiect punctul 6 a avut  aceeași diagramă dată la simulare, cerința fiind ușor diferită. Elevii au avut 2 ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele de la examenul la Matematică.

 

O nouă zi cu emotii pentru absolventii clasei a VIII-a, care sustin astazi,  proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale.

Proba a inceput la ora 9.00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8.30.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor și a desenelor – trebuie să folosească numai creion negru dar si  instrumente de desen.

Elevii care vor să corecteze o greșeală „taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală.

La expirarea celor 120 de minute de examen, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Vineri este programată proba la Limba şi literatura maternă.

Un număr de 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12,00, în centrele de examen. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =