PARAȘUTIST AMERICAN RĂNIT LA EXERCIȚIUL SWIFT RESPONSE 2019

0
951

Un parașutist militar american s-a rănit grav, în localitatea buzoiană Boboc, în timpul unei aplicații militare NATO.  Incidentul s-a produs azi-noapte, când peste o mie de americani au fost desantați pe terenurile agricole de lângă aerodromul Boboc. Atunci când militarii s-au regrupat, au observat lipsa unui camarad de 29 de ani. L-au găsit întins pe sol, cu răni la cap.

Tânărul a fost transportat la Urgențele Spitalului Județean Buzău. Doi militari americani au rămas cu victima la spital pe durata investigațiilor, pentru a afla dacă va fi nevoie de transferul rănitului la un spital militar din București.

Un desant masiv de militari NATO și tehnică de luptă a avut loc în ultimele ore în zona aerodromului Boboc, din județul Buzău. Scopul a fost  recucerirea bazei militare ajunse în mâinile inamicului. Primii parașutați pe pământ românesc au fost 300 de luptători spanioli, germani și olandezi. Au fost dislocați din Slovacia și Germania, cu aeronave C 130 Hercules.

Cei aproape 1.500 de luptători NATO care au fost parașutați în România vor efectua exerciții tactice în mai multe zone împădurite ale județului. Operațiunile sunt coordonate de un grup de 50 de ofițeri români de stat major.

Acțiunea de la Boboc este parte a celui mai complex exercițiu militar NATO din acest an de pe teritoriul României. Numărul total de militari participanți se ridică la aproximativ 13.500,  din 14 țări aliate și partenere, dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 70