ACORDUL POLITIC NAŢIONAL, SEMNAT AZI LA COTROCENI

0
717

Astăzi, la Palatul Cotroceni va avea loc ceremonia  publică de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

La evenimentul, care va începe la ora 16.00,  vor participa preşedintele PNL, Ludovic Orban, preşedintele USR, Dan Barna, preşedintele PRO România, Victor Ponta, şi preşedintele PMP, Eugen Tomac. Invitația de semnare a acestui acord a fost lansată de președintele Klaus Iohannis, dupa consultările de săptămâna trecută  cu reprezentanții partidelor pe tema referendumului. PSD, ALDE și UDMR au refuzat propunerea lui Klaus Iohannis.

Seful statului  a arătat că acest acord politic naţional pentru consolidarea parcursului european al României conţine, în esenţă, transpunerea în legislaţie a interdicţiei privind amnistia şi graţierea pentru fapte de corupţie şi a interdicţiei adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor si al organizării judiciare, dar şi transpunerea în legislaţie a măsurilor necesare asigurării integrităţii în funcţiile publice, revizuirea legilor justiţiei, inclusiv a ordonanţelor de urgenţă care au fost modificate în deplin şi strict acord cu avizele Comisiei de la Veneţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 4 = 5