S-A DESCHIS „DRĂGAICA 2019”

0
1406

Fum de gratare, bere, muzică și multă distracție. Acestea sunt punctele  de atracție ale Drăgăicii , în acest an. Mii de de buzoieni au fost prezenţi, sâmbătă, la deschiderea celui mai vechi din târg din Muntenia. La eveniment a fost prezent și ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea. Târgul Drăgaica reprezintă un bun prilej de a face cunoscute mărcile tradiţionale ale zonei, cum ar fi cârnaţii de Pleşcoi, covrigii de Buzău, Tămâioasa de Pietroasele, ţuica de Pătârlagele.

Cu mic cu mare, mii de oameni au venit să petreacă la bâlci încă din prima zi a Drăgăicii. Porumbul fiert, gogoșile și vata de zahăr sunt nelipsite din mâinile vizitatorilor. Terasele învăluite în fumul grătarelor produc munți de mititei și pastramă, cât să sature zeci de mușterii într-o oră.

Deschiderea oficială a ediției din acest an a Drăgăcicii a fost făcută de primarul Constantin Toma. Alături de el a fost și ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, oaspetele special al evenimentului.

Târgul Drăgaica reprezintă un bun prilej de a face cunoscute mărcile tradiţionale ale zonei, cum ar fi cârnaţii de Pleşcoi, covrigii de Buzău, Tămâioasa de Pietroasele, ţuica de Pătârlagele. Organizatorii speră ca cea de-a 241-a ediție să adune și mai mulți buzoieni, mai ales că pentru acest an vor cânta peste 240 de artiști recunoscuți atât în țară, cât și în străinătate. Seria de spectacole de la Drăgaică a fost deschisă de artistul Traian Popescu. Unii dintre participanți nu au mai rezistat tentației și s-au încins în hore.

Târgul Drăgaica se va încheia pe data de 24 iunie, iar în fiecare seară, de la ora 18.00 vor avea loc concerte susținute de nume mari ale scenei românești. Tot în cadrul Drăgăicii, în weekendul 16-17 iunie, va avea loc o nouă ediție a Festivalului national de folclor „Benone Sinulescu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 5 = 11