PROBLEMA TOALETELOR DIN CURTEA ȘCOLILOR, REZOLVATĂ PARȚIAL

0
690

Toaletele din curte, din  școlile românești,  rămân pentru autorități o problemă greu de rezolvat.

Deși,  la sfârșitul lunii trecute,  Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu a promis toalete,  cu apă curentă și canalizare,  în 1489 de scoli, de acestea vor beneficia, deocamdată doar 858 de unități, pentru care  se vor trimite  64,9 milioane de lei.

De asemenea, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că vor fi alocați bani pentru toate cele peste 1.460 de școli. Concret, Teodorovici vorbeste, de fapt, despre instalarea lângă scoală a unor containere moderne care sunt prevăzute cu baie și în care copiii vor beneficia de condiții sporite.

România avea în anul 2017 numai puțin de 2.219 unități de învățământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare. La începutul anului 2019, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat mai funcționau 1.180 de școli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcțiilor de învățământ.

Cifrele sunt însă contrazise atât de documentele prezentate public de oficiali, cât și de declarațiile acestora. De exemplu, pe 24 ianuarie 2018, fostul ministrul Liviu Marian Pop publica o listă cu 2.418 școli care au toaletă în curte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =