BUGETELE PE 2019 , APROBATE ÎN ȘEDINȚA CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL RM.SĂRAT

0
703

 

Consilierii râmniceni s-au întâlnit la sfârșitul lunii mai în cadrul ședinței de lucru ordinare a Consiliului Local Municipal. Pe ordinea de zi s-au aflat 43 de proiecte de hotărâre plus alte probleme ale activității curente.

 

În cadrul sedinței, consilierii râmniceni au dezbătut proiectele de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019 al Primăriei Municipiului Rm. Sărat, dar au supus dezbaterii și bugetul instituțiilor subordonate Primăriei.

Acum, Poliția Locală, Administrația Domeniului Public, Direcția de Asistență Socială, CSM Rm. Sărat, Instituția de Interes Public ,, Piețe, Târguri și Oboare” , dar și cele trei instituții de cultură din municipiu știu care sunt sumele aprobate de aleșii locali și își pot pune în aplicare planul de acțiune pentru 2019. De asemenea, unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Rm. Sărat știu ce sume le revin pentru anul în curs.  Tot în cadrul ședinței, s-a aprobat și norma de hrană pentru polițiștii locali din Rm. Sărat.

Consilierii locali au purtat discuții și cu privire la participarea și exercitarea votului prin reprezentare de către Iulian Sbîrnea, desemnat ca reprezentant al Consiliului Local Municipal Rm. Sărat în Adunarea Generală a Acționarilor a SC Compania de Apă SĂ Buzău. Consilierii locali PNL, dar și un consilier local PSD s-au abținut de la vot în cazul proiectelor privind desemnarea lui Iulian Sbîrnea de a participa și vota în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor  în cazul aprobarii bilanțului contabil, a situațiilor financiare pe anul 2018, dar și aprobarea alocării profitului net realizat anul trecut. Aleșii spun ca nu sunt de acord cu pozițiile adoptate în ultima perioadă de acționarul majoritar al SC Companiei de Apă, în speță Primăria municipiului Buzău.

Loredana Bălan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =