SCUMPIREA GIGACALORIEI, AMÂNATĂ LA BUZĂU

0
643

Buzoienii racordați la sistemul centralizat de încăzlire pot răsufla ușurați. Facturile la apa caldă vor rămâne neschimbate, cel puțin până la toamnă. La ultima ședință a Consiliului Local Buzău, primarul Constantin Toma s-a adresat consilierilor cu propunerea de a respinge cele două proiecte referitoare la modificarea tarifelor de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru buzoieni. Modificarea tarifelor ala energia termică se va face la toamnă, după transformarea RAM Buzău din „regie”, în „societate cu răspundere limitată”, cu denumirea Compania Termică SRL Buzău. De asemenea, primarul Constantin Toma a anunțat că, din punct de vedere tehnic, se poate asigura căldura pentru iarna următoare cetatenilor care fac parte din sistemul centralizat.

Totodată, se fac pași mari pentru instalarea de centrale termice la toate școlile și grădinițele din municipiu. La ședința din luna mai, a fost aprobată întocmirea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru instalarea centralelor la unitățile de învățământ din oraș.

În municipiul Buzău, aproximativ 11.000 de apartamente mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. Prin eliminarea subvenției, buzoienii legați la sistemul centralizat vor plăti facturi mai mari decât cei cu centrale de apartament. Gigacaloria produsă de o centrală de ultimă generație costă maximum  200 de lei, în timp ce la RAM, va trece de 500 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =