BUZĂU: DEZASTRU ÎN ZONA DE MUNTE

0
815

Este prăpăd în zona de munte a judetului Buzau, în comunele de pe Valea Slănicului, după ploile care au căzut în ultimele zile. Apele scurse de pe versanți au umflat pârâul Slănic iar viitura formată a măturat totul în calea sa, inclusiv un vechi pod din comuna Cernătești. La Colți, un pod din tuburi a fost distrus iar zeci de stupi au fost luați de apele agitate.

La Unguriu, autoritățile au fost solicitate pentru o misiune de salvare a unor animale, oi și capre, surprinse de o viitură pe o insulă de pe cursul râului Buzău. Ciobanul s-a autoevacuat și a sunat la 112, iar toate cele 80 de animale au fost aduse în brațe la mal de pompieri și jandarmi.

La Nehoiu, torenții formați pe versanți au năvălit peste șosea și au inundat zeci de gospodării. La Chirlești, apa a intrat în zeci de case. Oamenii spun că de peste 40 de ani nu s-a mai văzut asemenea nenorocire în zonă.

În satul Tronari, comuna Viperești, timp de câteva ore, pe drumurile aflate sub ape s-a putut circula numai cu vehicule mari.

O situație deosebită se înregistrează si în comuna Lopătari, are în componență 11 sate, și unde trăiesc peste 4.000 de locuitori. După precipitațiile din ultimele zile, apele râului Slănic s-au umflat și au rupt o bucată din Drumul Județean 203K. Cei peste 4000 de oameni au rămas acum izolați, pentru că mijloacele de transport în comun nu vor mai putea ajunge aici.
Autoritățile locale încearcă acum să găsească o soluție provizorie. Vor să facă un drum de acces pentru autoturisme.

La doi kilometri distanță, o altă bucată de drum este pe punctul de a se surpa pe o lungime de 30 de metri. Pentru că zona nu prezintă siguranță, polițiștii au decis să blocheze accesul tuturor vehiculelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 43 = 46