FRUCTELE DE IMPORT. CÂT DE IMPORTANT ESTE SĂ CITIM CODUL DE PE ETICHETĂ?

0
892

De câte ori te-ai uitat la eticheta care însoțește fructele din import și ai citit codul din cifre scris pe ele? Probabil de foarte puține ori, spre deloc. Însă acest cod este mai important decât credeai. Prin el producătorii informează consumatorul cu privire la produsul pe care-l achiziționează. Există trei tipuri de coduri:

Codurile formate din patru cifre care încep cu numărul 3 sau 4

Dacă pe etichetă se regăsesc doar patru numere, înseamnă că fructul a fost produs cu ajutorul unor tehnici agronomice moderne care includ cantități mari de fertilizatori și pesticide, așa că mai degrabă îți faci un deserviciu și ar trebui să eviți acel fruct dacă ții la sănătatea ta.

Codurile formate din cinci cifre care încep cu numărul 8

Atunci când întâlniți coduri de acest tip pe etichetă înseamnă că fructul a fost modificat genetic ca parte a procesului de creștere. Pepenii, bananele și papaya sunt fructele cel mai des modificate genetic.

Codurile formate din cinci cifre care încep cu numărul 9

Acest cod este biletul tău către liniște. Dacă fructul are pe etichetă o asemenea inscripție înseamnă că fructul a fost cultivat prin vechile metode practicate de fermieri şi strămoși: cu propriile mâini și fără substanțe chimice. Aceste produse sunt organice, însă din păcate, sunt și cele mai scumpe.

Fructe sau legume fără cod

Dacă fructele pe care vrei să le achiziționezi sunt din import și nu au etichetă, pot fi foarte periculoase. Fructele care sunt importate trebuie să aibă întotdeauna o etichetă în acest fel. Dacă produsul nu are nicio etichetă, există un motiv pentru care aceasta să fi fost înlăturată și, mai mult ca sigur, nu este în favoarea ta.

Alina Răducan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

74 + = 75