BUZĂU: PRIME URIAȘE PENTRU MEMBRII C.A. AI COMPANIEI DE APĂ

0
1017

Acţionarii societății care furnizează apa și asigură serviciul de canalizare în judeţul Buzău, Compania de Apă, își acordă prime uriașe pentru activitatea desfășurată în 2018. Astfel, cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie al societății au o indemnizaţie lunară de aproape 3.700 de lei/brut. Aceasta înseamnă că, pe an, cele cinci persoane care conduc societatea primesc o sumă totală de aproape 10.000 de euro, brut. Consilierii județeni liberali consideră că aceste bonificații sunt sfidătoare la adresa buzoienilor, în condițiile care prețul apei este unul dintre cele mai mari din țară, iar serviciile furnizate lasă de dorit.

Reprezentanții PNL din Consiliul Județean propun ca bonificația acordată în acest an celor cinci membri ai consiliului de administrație să se reducă la două indemnizații lunare, și nu la 12, ca până acum, adică maximum prevăzut de lege. Propunerea a fost însușită și de către președintele Consiliului Județean Buzău, social-democratul Petre Emanoil Neagu.

Totodată, în următoarea ședință, Adunarea  Generală a Acționarilor de la Compania de Apă va supune aprobării suplimentarea sumelor acordate unei case de avocatură care reprezintă societatea în instanță. Conducerea Consiliului Județean Buzău nu este de acord nici cu această decizie.

Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă îi are în componență pe Manuela Claudia Zoiţa, fost director economic la Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa, consilierul judeţean PSD Ion Bogdan, director al Poştei Buzău, Petruş Hinta, inspector la Primăria Rm. Sărat, avocatul Lucian Alexandru Sălcuţan, Simona Săvulescu, directorul Companiei de Apă, ultimii doi fiind apropiați ai edilului Constatin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

60 + = 65