BUZĂU: PROCENTE SURPRINZĂTOARE ÎN JUDEȚ ȘI MUNICIPII, LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE

0
1326

Partidul Național Liberal este marele câștigător al alegerilor europarlamentare de ieri, cu un procent ce depășește 26 la sută. Revelația acestui scrutin este alianța USR-Plus, care a obținut aproape 21 la sută din preferințele alegătorilor. PSD are cel mai mic scor din ultimii zece ani, aproape 23,7 din voturi. Au mai trecut pragul electoral de 5 la sută Pro România, cu aproape 7%, UDMR, peste 6% și PMP, cu aproape 5,5%. Partidul Social Democrat a câștigat totuși alegerile în județul Buzău, dar le-a pierdut în municipiul reședință de județ. Social-democrații au obținut 33,4% la nivel de județ, urmați de liberali, cu 22 la sută și de alianță USR Plus, cu 14,4 la sută. În județul Buzău, la fel ca și la nivel național, marele perdant a fost ALDE. Organizația condusă de deputatul Adrian Mocanu a obținut un procent de 6,7 la sută, fiind depășită clar de către Pro România Buzău, care a obținut un procent de 11 la sută.

 

Spre deosebire de Buzău, PSD a câștigat alegerile europarlamentare în municipiul Rm Sărat, cu un procent de peste 32 %. Pro Romania ocupa locul II în preferințele râmnicenilor cu un procent de peste 20 %, in timp ce organizația a locala a PNL se afla pe locul 3 cu 17, 6 la suta. Alianța USR-Plus a obținut la Rm Sărat peste 12 % din voturi. Liderul PSD Rm Sărat, Sorin Cirjan, consideră ca scorul inregistrat reprezintă un real succes pentru organizatia municipala.

Primarul municipiului Rm Sărat recunoaște că PSD a înregistrat un scorul foarte slab la nivel national și crede că este posibil ca alegatorii sa fi taxat problemele pe care le are cu justitia, liderul formatiunii.

In urma rezultatelor provizorii, PNL Rm Sărat se afla pe locul 3 în preferințele elctoratului din muncipiu cu un procent de 17, 6 la suta. Chiar dacă recunoaște că și-ar fi dorit un rezultat mult mai bun la nivel local, președintele PNL Rm. Sărat, Cornelia Puscasu, se bucura de victoria partidului la nivel national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =