NEREGULI ÎNREGISTRATE ÎN SECȚIILE DE VOT, DIN ȚARĂ

0
762

11 sancţiuni contravenţionale – şase avertismente şi cinci amenzi în valoare de 2.900 lei,  au fost aplicate de efectivele Ministerului Afacerilor Interne, de la deschiderea sectiilor  de votare.   Potirvit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, in prezent, poliţiştii efectuează cercetări cu privire la şase infracţiuni.

„În cele şase ore de la începerea procesului de vot, nu s-au produs incidente deosebite în planul ordinii publice. Până la acest moment, angajaţii MAI au primit în mod direct şi au efectuat verificări cu privire la 48 de sesizări referitoare la comiterea unor infracţiuni sau contravenţii care au legătură cu procesul de votare. Până acum, 23 nu au fost confirmate”, a spus  Monica Dajbog.
De asemenea, poliţiştii din Constanţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o secţie de votare, o femeie ar fi fost surprinsă în timp ce încerca să introducă în urnă mai multe buletine de vot. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

În municipiul Târgovişte, a fost depusă o sesizare potrivit căreia un cetăţean nu ar fi fost lăsat de preşedintele secţiei de votare să-şi exercite dreptul la vot. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale.  Si la Brasov, se fac cercetari pentru aceeasi infractiune, intr-un caz similar.

Procesul de vot în Penitenciarul Jilava a fost întrerupt temporar pentru a verifica încă o dată dacă faţă de persoanele care şi-au exprimat intenţia de a vota au fost emise sau nu hotărâri judecătoreşti definitive de interzicere a exercitării drepturilor electorale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

54 + = 56