BUZĂU : PREGĂTIRI PENTRU EUROPARLAMENTARE

0
875

Alegerile pentru Parlamentul European, din 26 mai, sunt pe ultima sută de metri în județul Buzău. Au fost tipărite 426.000 de buletine de vot, care acum se află sub paza jandarmilor într-o incintă special amenajată în spatele sediului Prefecturii Buzău.

În județul Buzău, pentru alegerile europarlamentare și referendumul pe teme de justiție au fost amenajate 426 de secții de votare, majoritatea în unități de învățâmânt. Sunt așteptați la vot 381.109 buzoieni cu vârsta peste 18 ani. Potrivit legii, s-au tipărit cu 10 la sută mai multe buletine de vot decât numărul de cetățeni cu drept de vot. Buletinele de vot vor fi distribuite către secții pe tot parcursul zilei de sâmbătă

România are alocate 32 de locuri în Parlamentul European – sau 33, din toamnă, dacă Marea Britanie va finaliza cu succes procedurile de ieșire din Uniunea Europeană. Locurile din Parlamentul European sunt repartizate partidelor sau candidaților independenți, în functie de numărul de voturi pe care îl vor obține la alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =