ROMÂNIA, FRUNTAȘĂ LA ACCIDENTELE DE MUNCĂ

0
998

România este fruntașă în Europa atunci când vine vorba de accidentele de muncă.Unul dintre factorii determinanți pentru aceatsă statistică   este  faptul că nu mai avem muncitori calificați, iar pentru  meseriile riscante apelăm de cele mai multe  la amatori. Un raport Eurostat ne plasează pe locul doi în topul ţărilor care au cele mai periculoase locuri de muncă, cu cele mai multe accidente mortale. Autoritățile recunosc fenomenul și trag semnale de alarmă cu privire la situația în care ne aflăm.

Din cauză că nu cunosc riscurile la care se expun, mulți angajați din România cred că atenția este suficientă și îi poate proteja în situațiile limită la care ajung să fie expuși într- o zi de lucru obișnuită. Realitatea  este însă alta. Numai  în 2017 aproape 5000 de români au suferit un accident la locul de muncă, fapt care ne plasează printre țările care au cele mai periculoase locuri de muncă din Uniunea Europeană.

Dacă vorbim de topul meseriilor periculoase, pe primul loc se află muncitorii în construcții, pompierii și șoferii.

Aceeași statistică arată că în țara noastră a fost înregistrată în 2016 o rată de incidentă de 6,11 accidente mortale la 100.000 de lucrători. O incidență mai mare decât în România se înregistreaza doar în Luxemburg – 10,8 accidente mortale la 100.000 de lucrători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 41