AMBASADORUL MEXICAN LA ESCAPADA CULTURALĂ NOCTURNĂ

0
697

José Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Mexicului în România, a fost oaspetele special al celei de-a treia ediții a Escapadei Culturale Nocturne, de la Muzeul Județean Buzău. Înainte de a ajunge la muzeu, oaspetele mexican și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, au susținut o conferință de presă. Mare iubitor de artă și sport, ambasadorul Mexicului își amintește cum a cunoscut primul român.

Ambsadorul Mexicului le-a prezentat buzoienilor un penacho, un accesoriu din pene purtat de dansatori în timpul aşa-numitului „Danza de la Pluma” un dans străvechi prin care artiştii din perioada prehispanică reprezentau audienţei mişcarea planetelor în jurul soarelui.

Impresionat de evenimentul de la Buzău, la finalul prezentării exponatului adus de pe continentul nord-american, ambasadorul Mexicului a cântat o melodie tradiţională mexicană.

Diplomatul din Mexic a avut ocazia să ia parte și la vernisarea expoziţiei de bază „Ştiinţă şi tehnică în Buzăul secolului al XX-lea”, în cadrul căreia a fost prezentată maşina de criptat Enigma, parte din colecţia privată a buzoianului Ion Nicolescu. Vizitatorii au putut admira un dispozitiv extrem de important folosit în comunicații de militarii germani și aliații lor în cel de-al Doilea Război Mondial.

La ediția din acest an a Escapadei Culturale Nocturne, aproximativ 1.000 de persoane au trecut pragul Muzeului Județean de Istorie Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

58 + = 66