TRUCURI UTILE ÎN GOSPODĂRIE

0
799

Sunt trucuri care vă pot ajuta în gospodărie  la diferite activități sau să reparați hainele sau pantofii pe care credeați că le-ați stricat pentru totdeauna.

Mirosuri puternice

Vodca este foarte bună pentru îndepărtarea mirosurilor puternice din hainele dvs. preferate. Se toarnă vodca într-o sticlă de pulverizare; luați obiectul pe care trebuie să îl curățați; pulverizați cu vodca, dar nu-l umezi prea mult; așteptați până când vodca se evaporă. Un sfat: nu dilua vodca, folosește-o ca atare.

Pete de mucegai pe cizme din piele

Aveți nevoie de o periuță de dinți moale sau un burete, de apă și de oțet. Se îndepărtează praful de mucegaiul vizibil; înmuiați buretele sau periuța de dinți în amestecul egal de oțet și apă; ștergeți cu ușurință zonele afectate; uscați pantofii sub soare. Mucegaiul poate dăuna sănătății dvs. Utilizarea unei măști de praf ar putea fi o idee bună.

Faceți pantofii din piele strălucitori, din nou!

Puteți face pantofii din piele strălucitori și ca noi cu detergent pentru geamuri, 2 bucăți de pânză moale și o periuță de dinți moale, veche.

Dați cârpa cu detergent pentru geamuri; curățați orice murdărie de pe pantofi; utilizați periuța de dinți în jurul cusăturilor sau accesoriilor pe care nu le puteți atinge cu cârpa; cu o altă cârpă uscată ștergeți detergentul pentru geamuri și murdăria de pe pantofi; repetați dacă este necesar.

Îndepărtați vopseaua veche de pe haine

Tot ce îți trebuie este fixativ de păr și o perie rigidă. Pune fixativ de păr pe pata de vopsea până când pare umedă complet; așteptați câteva minute; periați-o cu peria rigidă sau folosiți un prosop; veți vedea cum vopseaua începe să se îndepărteze; odată ce aproape toată vopseaua a dispărut, spălați haina. Acest lucru va înlătura restul vopselei.

Reparați găurile din haine tricotate

Aveți nevoie de un ac și un fir de culoare potrivită. Începeți pe partea găurită a elementului; apucați o buclă cu acul; apucați o buclă pe partea opusă a găurii și aduceți cele două laturi împreună; continuați să mergeți dintr-o parte în alta până când acoperiți întreaga gaură.

Îndepărtați petele de rugină de haine

Dacă aveți rugină pe hainele dvs., este posibil să o îndepărtați cu oțet și sare albă sau cu suc de lămâie.

Se amestecă o cantitate egală de sare și oțet alb sau suc de lamaie. Așezați amestecul direct pe pete; așteptați 30 de minute; puneți-l la soare până când pata începe să se estompeze; se spală ca de obicei.

Petele pot fi foarte încăpățânate și este posibil să repetați acest lucru de câteva ori. Dacă după repetarea acestui truc puteți vedea încă urme de rugină, puneți produsul cu amestecul peste apă clocotită pentru a accelera procesul înainte de îl plasa în lumina soarelui.

Scoateți cerneala sau petele de marker permanent

Acetona este cel mai bun solvent pentru a scăpa de urmele de la un stilou sau un marker. Unele țesături se pot deteriora din acetonă, așa că mai întâi încercați-o undeva, pe un colț. Dacă acetona nu poate fi utilizată, înlocuiți-o cu spirt, alcool medicinal sau alcol utilitar. Nu este la fel de eficient, așa că ar putea fi necesar să faceți mai multe aplicări.

Udați pata cu apă; așezați-o pe un prosop vechi, pe o suprafață tare; aplicați acetonă sau un alt solvent pe pete, utilizând o sticlă cu pulverizator; prosopul va absorbi o parte din cerneală; clătiți materialul; repetați pașii după cum este necesar pentru ca cerneala să fie complet îndepărtată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =