SUBSTANȚELE DIN CASĂ CARE TE POT ÎMBOLNĂVI

0
832

Zi de zi, folosim numeroase produse și substanțe nocive, care ne pot îmbolnăvi fără să ne dăm seama. Efectul substanțelor toxice se vede în timp și de multe ori nu facem legătura cu acestea când ajungem pe mâna medicului. Iată ce îți poate cauza probleme de sănătate, fără ca tu să știi!

Praful

Praful care se adună pe sub mobilă sau colțurile mai puțin accesibile ale casei este mai periculos decât credeai. Praful adună noxele din trafic, substanțele poluante din atmosferă și poate ataca sistemul respirator, plămânii și chiar inima.

Parfumurile de interior

Parfumurile de interior împrospătează aerul și răspândesc o aromă plăcută în toate camerele. Dar spray-urile de casă conțin substanțe care acționează asupra sistemului endocrin și hormonal. Este mult mai indicat să folosești uleiuri esențiale naturale, sau flori proaspete pentru a parfuma casa.

Clorul

Clorul este folosit de aproape toată lumea. Într-adevăr acesta ajută foarte mult la curățenie, combate mucegaiul, scoate tot felul de pete și omoară microbii, ori bacteriile. Însă nu este indicat să îl folosești în exces și ar trebui să eviți pe cât de mult posibil contactul lui cu pielea.

Plasticul

Toate caserolele, castroanele, cănile sau cutiile din plastic pe care le folosești în bucătărie sunt un potențial pericol, mai ales dacă sunt folosite în cuptorul cu microunde. Când sunt încălzite, recipientele din plastic emană o substanță denumită BPA, care poate favoriza apariția cancerului și a bolilor endocrine.

Detergenții parfumați

Parfumul dintr-un produs înseamnă, de fapt, sute de chimicale. Ar trebui să alegi detergenți fără parfum, întrucât spălarea hainelor cu detergent parfumat și adăugarea de balsam pentru miros înseamnă să porți după tine toata ziua chimicale.

Alina Răducan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 + = 60